Senaste Nytt
Solceller

V: Klimatomställningen måste ske rättvist

Högerstyret presenterar sin klimatpolitik i NT (25/10). Vi välkomnar flera av de åtgärder som nu äntligen presenteras och som vi i Vänsterpartiet efterfrågat i många år, inte minst i vårt kommunala handlingsprogram. Samtidigt fruktar vi att det återigen rör sig om tomma ord utan konkret handling och med begränsad effekt.

  •  Styret säger att de vill satsa på hållbar energiproduktion, men har som enda konkreta exempel solfångare på kommunens egna byggnader (de få som finns kvar efter omfattande utförsäljning).
  • Styret säger att de vill skydda värdefull natur, men begränsar sig till den mark som kommunen fortfarande äger själv. Det räcker inte om vi ska skydda de ekologiska spridningssamband som kräver stora sammanhängande naturområden.
  • Styret säger att de vill skydda de bästa åkermarkerna från exploatering. Kan vi då räkna med att ni står för detta och säger nej till planförslagen på omfattande villabebyggelse på högklassig jordbruksmark i Björnö och i Adamsberg? Norrtälje kommun behöver bygga fler bostäder men det finns goda förutsättningar att göra detta utan att skada mark som är värdefull ur klimat- och miljösynpunkt.

Läs hela artikeln av våra företrädare Matti Leino, Jessica Hilwëyn, Anna Söderblom och  Malin Wedberg på NT Debatt.

Dela den här sidan:

Kopiera länk