artikel

Mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem som berör oss alla!

När jag som man läser artiklarna kring Norrtälje kommun och Kvinnojouren Snäckan börjar jag fundera. Vilken roll skulle män kunna ta sig i arbetet emot psykiskt och fysiskt våld emot kvinnor?

Vilka roller är skapade av män för män och som gör att kvinnor och barn far mycket illa i händerna på en del män. Jag kan inte se det på ett annat sätt än att detta inte är kvinnors ensak, det här har under en lång tid varit ett samhällsproblem. Ett samhällsproblem som vi män måste adressera mera MANgrant än vad som skett tidigare. Det här hör inte hemma i ett modernt samhälle 2020, det måste få ett slut.

Johannes Folkesson (Ledamot i Kommunfullmäktige och  ersättare i Teknik och Klimatnämnden.)

P.S. Att kommunen dessutom kräver av en ideellt arbetande förening (där medlemmarna svarar i telefonen dygnet runt) att redovisa oftare än kommunen själv tycker jag blir lite fel D.S.

– – – –

Bakgrund: Artikelserie i Norrtelje tidning med upprinnelse i hur Norrtäljes ideella kvinnojour Snäckan känner sig motarbetad av socialförvaltningen i sitt arbete. Socialnämndens ordförande beklagar situationen och säger att kommunen i  inte har förnyat ett skriftligt samarbetsavtal med kvinnojouren Snäckan, och att det är rimligt att kräva att jourens dokumentation blir tydligare

 

Konflikten kvinnojouren Snäckan och Kommunen

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk