Senaste Nytt

V: Kommunen borde inte satsat på Engelska Skolan

Internationella Engelska Skolan (IES) har fått underkänt av Skolvinspektionen på sin ansökan att driva skola i Norrtälje.
Nu överväger Robert Beronius (L) och högergänget att hyra eller köpa tillbaka skolan. Det blir sannolikt en dyr affär för Norrtäljes invånare. Historien började 2020 när högerstyret beslutade att sälja ut en av kommunens mest attraktiva fastigheter, Kungsliljan 1, mittemot kommunhuset. Högergänget subventionerade en ny detaljplan som möjliggjorde för Famera att bygga en skola åt IES. Barn på den befintliga skolan skuffades bryskt undan.

Lärare, rektorer och Vänsterpartiet har oförtrutet hävdat att friskolereformen har inneburit miljardvinster för skolkoncerner och att dessa skattemedel borde gå till skolbarnen istället. Marknadsskolan är oseriös och förstärker ojämlikheten och minskat chansen för alla barn att få en likvärdig chans i livet. Vänsterpartiet har kämpat mot vinsterna i välfärden samtidigt som har vi försökt att stoppa utförsäljningen av kommunal mark och kommunala fastigheter. Istället för att bidra till stora skolkoncerner miljardvinster bör vi rikta resurser på en hållbar och kvalitativ skolutveckling i kommunen.

Läs hela artikeln av våra företrädare Anna Söderblom, Jessica Hilwëyn, Matti Leino och  och Malin Wedberg på NT Debatt.

Dela den här sidan:

Kopiera länk