artikel

Varför Vänsterpartiet? Therese Klingberg

Vi är våra medlemmar.
Varför Vänsterpartiet?
Vi har frågat flera av våra medlemmar här i Norrtälje varför de är medlemmar i Vänsterpartiet.
Såhär säger Therese Klingberg:
”Medans jag under gymnasiet tog in nya perspektiv i en större stad så slog sig nazistiska rötter hårt fast i min hemort. Den lilla stad jag bott och växt upp i blev plötsligt så snedvriden och trångsynt. Sedan under och efter gymnasiet , efter alla valkompasser, samtal i valstugor och läsning av alla valprogram för respektive partier, blev det tydligt. Vänstern var där jag hörde hemma. Det fanns inget tvivel.
Mitt starka driv för allas lika värde gjorde det väldigt tydligt, med en stark passion att lära mig mer om hur Sverige upplevs utifrån ett annat perspektiv än mitt eget.
Att jag valde att gå med i VP först nu som vuxen uppkom sig i att jag inte vill att den stad jag vuxit upp i ska falla ner i mörkret. Att rasism, sexism, homofobi, transfobi och främlingsfientlighet inte ska få styra.
Jag vägrar se det hända, jag vägrar låta det ske och så länge jag lever kommer jag sätta hälarna i marken och streta emot. Kärlek, medmänsklighet samt en massa kunskap övervinner allt’’
Therese Klingberg
– – –
BLI MEDLEM DU OCKSÅ!
kolla in på vår hemsida (https://norrtalje.vansterpartiet.se/engagera-dig/) hur du kan engagera dig eller bli medlem direkt här:

Dela den här sidan:

Kopiera länk