artikel

Vi är våra medlemmar. Jessica Hilwëyn, varför Vänsterpartiet?

Vi är våra medlemmar.
Varför Vänsterpartiet?
Vi har frågat flera av våra medlemmar här i Norrtälje varför de är medlemmar i Vänsterpartiet. Såhär säger vår medlem tillika ledamot i KSON och Socialnämnden Jessica Hilwëyn:
”För mig är mänskliga rättigheter, jämlikhet och miljö oerhört viktigt, det har det alltid varit.
Min farfar smugglade flyktingar över sundet under 2:a världskriget och min farmor spottade på nazisttågen, jag är mycket stolt över det arvet och vill inte bli en medlöpare. Jag är bedrövad och rädd av att rasism normaliseras, att ett parti med nazistiska rötter och illa dold agenda under en tid fick allt fler mandat i riksdagen. När jag sedan blev gravid och dessutom besviken på högervridningen och de svikna idealen hos regeringspartierna samt att det görs på tok för lite för den så nödvändiga gröna omställningen kände jag att jag behövde göra mer för att kunna se mitt ofödda barn i ögonen och säga att jag också gjort vad jag kunnat. När vi flyttade ut på landet strax utanför Norrtälje och jag var hemma med spädbarn och djur medan min partner jobbade i Stockholm kände jag kvinnofällan slå igen omkring mig. Jag ville då hitta en meningsfull social kontext och ett sammanhang där jag kunde ta upp kampen för det jag tror på, så jag hörde av mig till Vänsterpartiet och frågade hur jag kunde hjälpa till och på den vägen är det. Jag gick på en helgkurs för nya medlemmar för att få lära mig mer om partiets politik och värdegrund. Jag häpnade över att allt stämde in med mina värderingar och vad jag tror är lösningen för att människor ska kunna må bra, känna sig delaktiga i samhället och ta hand om varandra och planeten.
Många reser jorden runt för att hitta sin andliga hemvist, jag hittade den på Kafé Marx. ”
Jessica Hilwëyn
– – –
BLI MEDLEM DU OCKSÅ!
kolla in på vår hemsida (https://norrtalje.vansterpartiet.se/engagera-dig/) hur du kan engagera dig eller bli medlem direkt här:

Dela den här sidan:

Kopiera länk