artikel

Vi är våra medlemmar. Ghazale Karami, varför Vänsterpartiet?

Vi är våra medlemmar.

Varför Vänsterpartiet?

Vi har frågat flera av våra medlemmar här i Norrtälje varför de är medlemmar i Vänsterpartiet.

Först ut är Ghazale Karami:

Det här är Ghazales ord:

”Jag härstammar från östra Kurdistan och kom till Sverige 1994 med min man och två söner. 1997 sökte jag mig till Vänsterpartiet, då jag delar den ideologiska grund Vänsterpartiet står för. Jag värnar om demokratin, jämställdheten, solidariteten, socialismen, en hållbar miljö och välfärden.

Jag har alltid haft denna ideologiska grundsyn, och var även politiskt aktiv i Kurdistan, (då i kurdiska demokratiska partiet). Jag kommer från ett land där min politiska uppfattning inte var det styrandes och andra intressen premierades före demokrati, jämställdhet och välfärd.

Jag värdesätter högt friheten att få uttrycka sig, att alla människor har ett lika värde oavsett kön, att lika arbete ska avlönas lika oberoende av kön, att det finns ett välfärdsystem som alla kan bidra till och nyttja om en blir sjuk eller är i behov av barnomsorg. För en del människor kan detta ses som självklart, men det är det inte för mig. Jag har på nära håll fått bevittna avsaknaden av välfärdssystem, jämställdhet och demokrati. Jag vet att människor hela tiden arbetar med dessa frågor att de måste beaktas och hållas aktuella och att det tagit Sverige århundraden att komma dit det är idag, och att det kan raseras på ett ögonblick om det inte värnas.

Jag är stolt över mitt kulturella arv, samtligt som jag högt värdesätter den friheten jag har i Sverige, min politiska röst stämmer bäst överens med vänsterpartiet. ”

Ghazale Karami

– – –

Bli medlem du också! kolla in på vår hemsida (https://norrtalje.vansterpartiet.se/engagera-dig/) hur du kan engagera dig eller bli medlem direkt här
https://vansterpartietweb.azurewebsites.net/#/newregister

Dela den här sidan:

Kopiera länk