artikel

Det här var vårt 1 Maj 2020

Såhär såg vårt 1 maj i år ut ifall någon missade det!
FIRA 1 MAJ MED VÄNSTERPARTIET!

Årets 1 maj-firande kommer att bli helt annorlunda än vi är vana vid. På grund av den pågående coronapandemin kan vi inte samlas på Lilla Torget. Istället tar vi firandet och gör det digitalt och där kommer vi ha äran att presentera ett cyber-besök av Ulla Andersson!

Tågordning: 

11.00 Stefan Grath Ordförande Vänsterpartiet Norrtälje

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=1OLgtr3jmA8″]

 

11:15 Britt-Mari Bardon gruppledare Vänsterpartiet Norrtälje

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DUvlU6x5-pU”]

 

11:30 Ulla Andersson Ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet (digital version av Norrtäljebesök)

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=dYCVwN2UTwY”]

 

Vi hoppas att vi möts digitalt i cyberrymden, videotalen kommer att läggas ut här samt på  våra sociala medier på utsatt tid på fredag.

Sedan följer:                                                                                           12:00-14:00 Vänsterpartiets centrala firande live på facebook med tal av Sjöstedt m.m. Läs mer i Facebook-eventet
15:00 World of Warcraft online spelvärld där 1majtåg går av stapeln i Valley of Trials. Läs mer iFacebook-eventet

Att vårt vanliga firande är inställt betyder inte att första maj som högtidsdag är inställd. Även om vi inte kan samlas på samma sätt som vanligt är det fortfarande årets bästa dag – den dag då vi samlar kraft och visar upp styrkan i vår rörelse. Det ska vi göra i år också.

I år, mer än någonsin, behöver vi samlas för ett samhälle för oss alla inte bara några få och årets paroll är:

TRYGGA JOBB – RÅD ATT BO

 

Vi vill både fira ett fantastiskt 1 maj på internet, men hoppas också att firandet flyttar in på folks balkonger, vardagsrum och trädgårdar. Kom med och bjud in dina vänner för Sveriges största 1 maj-firande.

 

Tips på andra bra vänsteraktiviteter 1 maj:                                            

Gör Vänsterpartiets 1 maj quiz för att se vilken typ av socialist du är- din figur deltar sedan i det digitala majtåget (i skrivande stund är det 14225 stycken som deltar- det kommer att bli många fler!) https://1maj2020.se/

Sprid budskapet på #1maj   Måla ett plakat, ta en selfie eller leta upp en bild från tidigare år och dela med dig på hashtagen #1maj, på Facebook, Instagram eller Twitter.

Häng rött från fönstren Rött är den internationella arbetarrörelsens färg. Skapa den rätta 1 maj-stämningen i ditt bostadsområde genom att häng ut rött tyg från ditt fönster. Läs mer i Facebook-eventet

Virka en nejlika! Är du flink med virknålen, eller kanske vill bli? Vänsterpartiet Botkyrka har tagit fram instruktioner för hur du kan virka en nejlika. Läs instruktionerna och börja virka!

Upp till kamp i World of Warcraft. Även i Azeroth firas 1 maj. Kom med i den digitala spelvärlden och gå med Vänsterpartiet i historiens första(?) 1 maj-tåg i World of Warcraft. Läs mer i Facebook-eventet

Dela den här sidan:

Kopiera länk